Bukejlović: Pokrenuti postupci prema odgovornima za bjekstva | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Bukejlović: Pokrenuti postupci prema odgovornima za bjekstva

Izvor: RTRS | Datum:12.12.2023.

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović rekao je da su pokrenuti odgovarajući postupci prema svim odgovornima kada je riječ o bjekstvu lica iz Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju, kao i lica iz Osnovnog suda u Banjaluci.

Govoreći o bjekstvu lica iz Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju, Bukejlović je rekao da je istog dana donesena naredba o vanrednom inspekcijskom nadzoru tokom kojeg je utvrđen niz propusta i odgovornosti.

- Već su pokrenuti odgovarajući postupci prema svima u lancu odgovornosti", rekao je Bukejlović u Narodnoj skupštini Srpske odgovarajući na poslanička pitanja tokom Aktuelnog časa.

On je rekao da se interna istraga sprovodi i kada je riječ o bijegu osuđenog lica iz Osnovnog suda u Banjaluci.

- Prema direktno odgovornima su već pokrenuti disciplinski postupci - rekao je Bukejlović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za kineskim državljaninom koji je pobjegao iz zatvora u Trebinju.

- Aktivirali smo sve policijske snage kroz potražnu djelatnost. Nemamo posebnih informacija gdje bi se mogao nalaziti - rekao je Karan.

Odgovarajući na pitanje o bjekstvu osuđenog pedofila iz Banjaluke u Hrvatsku, Karan je rekao da se oba ta slučaja politizuju, navodeći da MUP ima ogroman broj lica pod potjernicama.

- Kroz jučerašnju akciju smo po potjenici Interpola lišili slobode jednog od najtraženijih bjegunaca u cijeloj Evropi, gotovo cijelom svijetu, za najteže oblike krivičnih djela. Tu se vidi snaga MUP-a - rekao je Karan.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: