Beograd: Dvije osobe uhapšene zbog incidenata na protestu ispred RIK-a | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Beograd: Dvije osobe uhapšene zbog incidenata na protestu ispred RIK-a

Izvor: RTRS | Datum:19.12.2023.

MUP Srbije je saopštio da su dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su sinoć učestvovale u incidentima ispred zgrade Republičke izborne komisije. Određeno im je zadržavanje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su D. M. (2003) iz Jagodine i I. K. (2004) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično dijelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, saopštio je MUP.

Sumnja se da je D. M. noćas ispred zgrade Republičke izborne komisije, u Ulici kralja Milana, sprečavao članove te komisije da odu nakon izlaska iz zgrade, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku, oštećenog Miladina Kovačevića.

I. K. je, kako se sumnja, više puta bacio čvrste predmete ka zgradi RIK-a, pokušavao da ukloni zaštitnu ogradu, vrijeđao policajce, a potom odgurnuo jednog policijskog službenika.

Protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca biće podnesena prekršajna prijava u redovnom postupku zbog učinjenog prekršaja vrijeđanje, vršenje nasilja, prijetnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru.

D. M. i I. K. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: