Nezapamćeno u Hercegovini: Za petnaest dana četiri života ugašena na drumu | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Nezapamćeno u Hercegovini: Za petnaest dana četiri života ugašena na drumu

Izvor: NEZAVISNE | Datum:25.01.2024.

Na teritoriji Grada Trebinja su za pola mjeseca, potkraj decembra i u januaru, u saobraćajnim nezgodama izgubljena četiri mlada života, što je nezapamćeno na jugu Republike Srpske.

 

 

Najprije su uoči novogdišnjih praznika, u trebinjskom selu Veličani, na magistralnom putu Trebinje – Ljubinje, poginula dva mlada Ljubinjca, Ivan Dangubić (22) koji je poginuo na licu mjesta i njegov prijatelj Božo Lečić (24) koji je zbog zadobijenih povreda preminuo u Bolnici Trebinje dva dana kasnije.

Njih dvojica su se vozila u fijatu punto i sudarili su se sa teretnim motornim vozilom, što je nezapamćena tragedija za ovo malo hercegovačko mjesto u kome je uoči dočeka Nove godine bila proglašena i dvodnevna žalost.

Samo par dana iza ovoga šoka, prvoga dana nove godine, poginuo je Trebinjac Božidar Bokić (41) u mjestu Todorići, na magistralnom putu Trebinje – Dubrovnik vozeći se sam u golfu 2.

Nakon ove trojice mladića, 11. januara je u trebinjskom prigradskom naselju Hrupjela, u Solunskoj ulici, teško povrijeđen Velibor Aleksić (49) iz ovog naselja upravljajući motociklom marke BMW, a sudario se sa automobilom marke Reno Megan dubrovačkih registraskih oznaka, ali je njime upravljao Trebinjac Igor Popović koji je prošao neozlijeđeno.

Aleksić je zbog izuzetno teških povreda prebačen u KBC Podgorica, ali je tamo nažalost i preminuo.

Da stanje u saobraćaju nije na najboljem nivou kažu i u Policijskoj upravi Trebinje čiji načelnik Siniša Laketa podsjeća da su preduzeli niz preventivnih akcija u tome smislu, ali su i građani svjesni policijskog prisustva na svim frekventnim putevima.

"Kada uzmemo u obzir činjenicu da smo provodili brojne aktivnosti tokom godine po bezbjednosti saobraćaja, kao i uvođenje novih sistema za mjerenje brzine, ciljane akcije, ciljane putne trase i ostalo, da budem objektivan – možemo reći da stanje bezbjednosti saobraćaja nije na najboljem nivou. Zadovoljavajuće je, ali, obzirom na uloženi trud i angažman – daje nam signal da i u narednom periodu moramo više izanalizirati i zajedno sa ostalim faktorima raditi na bezbjednosti saobraćaja, naročito sa JP “Putevi RS” na onim trasama koje su ocijenjene kao kritične i sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja sa kojom imamo dobru saradnju", istakao je Laketa.

U Policijskoj upravi Trebinje su, završavajući godišnju analizu rada, spremni i da sa gradskim vlastim, kao i Putevima RS, sagledaju mogućnosti da se u prigradskim naseljima postave dodatni ležeći policajci i preduzmu druge mjere, poput zaštitnih zidova, te dodatnih video kamera na najfrekventnijim raskrsnicama.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: