FRANCUZ UHVAĆEN U TREBINJU Protjeran muškarac koji je predstavljao prijetnju nacionalnoj sigurnosti BiH, za njim raspisana potjernica zbog terorizma | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

FRANCUZ UHVAĆEN U TREBINJU Protjeran muškarac koji je predstavljao prijetnju nacionalnoj sigurnosti BiH, za njim raspisana potjernica zbog terorizma

Izvor: Srpska info | Datum:29.01.2024.

Služba za poslove sa strancima BiH izvršila je postupak prisilnog udaljavanja državljanina Francuske, za kojeg je od strane INTERPOL raspisana potjernica zbog sumnje za krivična djela u vezi sa terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom.

 

 

Prema informacijama iz Službe, prethodno su nadležni organi izvršili potrebne sigurnosne provjere i ocijenili kako ova osoba predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti BiH.

 

– Služba za poslove sa strancima je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja navedene osobe, 30. decembra 2023. godine obaviještena od strane policijskih službenika MUP Republike Srpske, da je izvršeno hapšenje ove osobe na području Trebinja, nakon čega je u njihovoj pratnji sproveden u službene prostorije Službe za poslove sa strancima i predat na nadležno postupanje. 

 

PROČITAJTE JOŠOSUMNJIČEN ZA TERORIZAM U Trebinju uhapšena osoba sa centralne potjernice FrancuskeDa li je “zombi” droga stigla u BiH: Pogledajte koliko je OPASNIJA od heroina“Manijak šeta gradom i niko ne reaguje” Senad silovao dječake po Hrvatskoj, a nakon zatvora se bez problema vratio u BiH

 

Ovoj osobi je izrečena mjera protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju BiH u periodu od pet godina, nakon čega je smješten pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, piše Avaz.

 

Udaljenje stranog državljanina izvršeno je privatnim letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gdje je osoba predata službenicima Nacionalne službe za tranfere Ministarstva pravosuđa Francuske iz Pariza, koji će je sprovesti do zemlje porijekla – saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

 

 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: