Откривена нова група илегалних миграната | Херцег Телевизија Требиње

Хроника

Откривена нова група илегалних миграната

Извор: Радио Требиње | Фото: Радио Требиње | Датум:17.02.2017.

Заједничким активностима МУП-а РС и Граничне полиције БиХ јуче су у Требињу пронађена три страна држављанина који су илегално прешли границу БиХ са Црном Гором, потврђено је у требињском Центру јавне безбједности.

Откривени су у раним јутарњим часовима – једно лице је у ужем језгру града, а два у приградском насељу Горица, у близини основне школе, након чега су предати у надлежност Граничне полиције БиХ.

По закону о странцима БиХ биће санкционисани за прекршај илегалног преласка државне границе.

Други случај откривања илегалних миграната на подручју Требиња у посљедњих мјесец дана отвара и питања – да ли се након затварања руте преко Србије мигрантски пут покушава пребацити преко Босне и Херцеговине.

Очито је да се та рута покушава успоставити преко БиХ, тачније, из Црне Горе, преко Републике Српске, односно, преко подручја које оперативно покрива Центар јавне безбједности Требиње. Иако до сада нисмо добили никакве информације од сусједних црногорских или хрватских агенција да они о тој рути имају одређена оперативна сазнања, очигледна је учесталост ове појаве за коју претпостављамо да ће и убудуће да се дешава“, рекао је новинарима Жарко Лакета, начелник ЦЈБ Требиње.


Категорија: Хроника

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: