Jedan od najbrutalnijih ubica zemunskog klana stigao u Foču! | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Jedan od najbrutalnijih ubica zemunskog klana stigao u Foču!

Izvor: glas srpske | Datum:14.02.2024.

 

FOČA - Jedan od najopasnijih pripadnika zemunskog klana Siniša Petrić zvani Zenica izručen je iz Španije u BiH i sproveden u zatvor u Foči, saznaje "Glas Srpske".
 
Njega je Interventna jedinica Sudske policije Republike Srpske prebacila u Kazneno popravni zavod u Foči.

- Sprovođenje je urađeno u saradnji sa Žandarmerijom MUP-a Srpske. Potraživano lice je smješteno u zatvor - potvrdio nam je direktor Sudske policije Srpske Željko Dragojević.

Izručenje Petrića više puta je odgađano i on je u januaru trebao da stigne u BiH, ali je izručenje odgođeno za februar jer je navodno učestvovao u incidentu u španskom zatvoru. Ranije je Okružni sud u Banjaluci saopštio da je donio rješenje kojim se priznaje presuda Nacionalnog suda Španije iz 2014. godine jer su ispunjeni uslovi propisani Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je sud prihvatio da on u BiH izdržava kaznu.

Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal na pet godina, te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja u na  10 godina zatvora. U kazne mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Kako je pojašnjeno u saopštenju banjalučkog Okružnog suda ono zašto je Petrić osuđen u Španiji su krivična djela i po domaćem zakonodavstvu.

- Djelo opisano pod tačkom 1. navedene presude je krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela Krivičnog zakonika RS, a djelo opisano pod tačkom 2. iste presude je krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Za ta djela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora pa je Okružni sud u Banjaluci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu od 14 godina u koju je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru -  navedeno je u saopštenju suda.

Petrić je poznat kao desna ruka  Luke Bojovića, a slavu je stekao hladnokrvnim i monstruoznim ubistvima širom Evrope.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: