Trebinje: Akcija MUP-a Srpske, šestoro uhapšenih zbog kladioničarskih prevara | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Trebinje: Akcija MUP-a Srpske, šestoro uhapšenih zbog kladioničarskih prevara

Izvor: Herceg RTV | Datum:07.03.2024.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje i Jedinice za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su pod nazorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju 06. marta 2024. godine, realizovali operativnu akciju „XBon“ u okviru koje su lišili slobode lica inicijala B.H., M.Z., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M.

Lice inicijala B.H. iz Mostara i M.Z. iz Trebinja se sumnjiče da su za sebe ili druga lica pribavljali protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica i upućivanjem prijetnji.

Na taj način su dovodili u zabludu oštećena lica da im više puta uplate iks bon na njihova imena ili na imena lica inicijala S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M.  

Sprovođenjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su stekli osnov sumnje da su lica inicijala B.H. i M.Z. počinili krivična djela: Prevara iz člana 230., Iznuda iz člana 232. i Pranje novca iz člana 263. Krivičnog zakonika Republike Srpske, dok se lica inicijala sumnjiče S.P., I.Ć., S.B., N.Š. i M.M. da su počili krivično djelo Pranje novca iz člana 236. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

 

Policijski službenici su izvršili pretrese na šest lokacija: dvije u Trebinju, dvije u Čapljini, jednu u Mostaru i jednu u Foči kojom prilikom su oduzeli 11 mobilnih telefona različitih marki, laptop, tablet, više SIM kartica, dvije memorijske krtice, četiri bankovne kartice i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u istrazi.  

U akciji su učestvovali i policijski službenici Policijske uprave Foča i MUP-a HNK.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: