Sedmi dan potrage za Dankom Ilić, istraga se proširila na Austriju | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Sedmi dan potrage za Dankom Ilić, istraga se proširila na Austriju

Izvor: rtrs | Datum:01.04.2024.

 

Sedmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dvije Rumunke sa djevojčicom koja podsjeća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. Interpol objavio međunarodnu potragu.
 
Nestala djevojčica, Danka Ilić (foto: TANJUG/ MUP/bs)
Helikopteri MUP-a Srbije nadletali su širu oblast mjesta nestanka devojčice.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.

MUP nastavlja operativni rad.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austiju, Interpol je raspisao žutu poternicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije, pored kojih se igra devojčica koja liči na dvogodišnju Danku Ilić nestalu u okolini Bora. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu Danku Ilić, odmah obavijeste srpsku ili austrijsku policiju.

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Djevojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na lijevom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: