Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić preminuo u pritvoru | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić preminuo u pritvoru

Izvor: Agencije | Datum:07.04.2024.

Osumnjičeni Dalibor Dragijević (40) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao Dejanu Dragijeviću (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela, preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

Daliboru Dragijeviću je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 časova preminuo, a od strane ljekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt.

O događaju je odmah obavješteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Hitna pomoć stigla je ranije danas ispred kuće Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2).

Kako javljaju reporteri "Blica" sa lica mjesta, nekoliko bolničara je ušlo u kuću u selu Zlot kod Bora.

Pretpostavlja se da se u kući trenutno nalazi samo majka Dejana Dragijevića, pošto su njegov otac i brat juče uhapšeni zbog sumnje da su pomagali u sakrivanju tela ubijene Danke Ilić.

Ubica priznao ubistvo Danke, pa optužio oca i brata

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti tijelo ubijene devojčice. Oni bi danas trebalo da budu saslušani.

Policija pretresla kuću Dragijevića

Dejan Dragijević juče je u pratnji policije doveden ispred kuće u kojoj živi u selu Zlot, dok je cisterna ispumpavala septičku jamu oko kuće u potrazi za telom Danke Ilić, ali ništa nije pronađeno.

Policija je iz kuće Dragijevića iznijela džakove sa dokazima, a iz jednog od njih virila je drška nalik drški lopate ili ašova. Taj predmet biće poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo da li je korišćen u zločinu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su ubice Danke Ilić mislile da će proći nekažnjeno i da je smrtna kazna jedina adekvatna za ovaj zločin.

 

 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: