PREMINUO SAVO KOVAČEVIĆ, JEDAN OD VITEZOVA NEVESINJSKE OLIMPIJADE | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

PREMINUO SAVO KOVAČEVIĆ, JEDAN OD VITEZOVA NEVESINJSKE OLIMPIJADE

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:09.04.2024.

 

U vječnost se preselio Savo Kovačević iz Gacka, jedan od vitezova Nevesinjske olimpijade. Ugledni Gačanin, poznat širom Hercegovine, preminuo je sinoć u 86. godini. Sahrana će biti obavljena sutra u 14 časova na seoskom groblju u Srđevićima.

 

Savo Kovačević je gotovo četiri decenije izazivao divljenje ljubitelja konjičkog sporta u Hercegovini. Viteška nadmetanja na Bratačkom lugu privlačila su najviše posjetilaca pa su se i priče o šampionima dalje čule.

 

 

Čestiti i razboriti Kovačevići uvijek su bili među najboljim stočarima u Gacku, a takmičenje na Nevesinjskoj olimpijadi za njih je ponajviše bilo čast i ponos. Savo je još kao dječak 1954. godine dobio povjerenje svog oca Alekse da jaše konja, a taj njegov debi završen je najljepši način – osvajanjem prve nagrade. U narednim decenijama Savo je nanizao najviše trofeja u najpopularnijoj disciplini nevesinjskog sabora tradicije i viteštva, a njegov Miško je sa osam trijumfa najuspješnije grlo koje je ikad trčalo nevesinjskim ravnim barama.

 

Kovačević je posljednjih godina sa mnogo volje učestvovao u aktivnostima za kandidaturu Nevesinjske olimpijade za UNESKO-vu listu.

 

 

 

 


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: