Održana generalna proba Parade pobjede (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Održana generalna proba Parade pobjede (VIDEO)

Datum:07.05.2015.

U Moskvi je danas održana generalna probe Parade pobjede, u kojoj je učestvovalo oko 16.000 vojnika i nekoliko desetina jedinica vojne tehnike.

Parada se sastoji iz tri dijela: defilea pješadije paradnih odreda, vojne tehnike.

U okviru prvog dujela na Crveni trg su izašli paradni odredi vojnih akademija, kao i pripadnici Zapadnog vojnog okruga, Ministarstva za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne službe bezbjednosti Rusije.

Zajedno s njima u probi je učestvovalo i 10 vojnih odreda drugih država – Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana, Indije, Mongolije, Srbije i Kine.

Crvenim trgom takođe su prošli i najnoviji primerci vojne tehnike, među kojima tenk na platformi „armata“, zatim „kurganjec 25“, kao i samohodna artiljerijska haubica „koalicija SV“.

Generalna proba završena je letom avijacije koju je otvorio glavnokomandujući, general-pukovnik Viktor Bondarev, na strateškom bombarderu-raketnom nosaču „Bijeli labud“ (tupoljev 160). U okviru vazdušne parade prvi put nad Crvenim trgom proleteli su najnoviji borbeni avioni generacije 4 + + „suhoj 35“ i „suhoj 30“, modernizovani helikopteri „mi 35M“ i „ansat U“.

U probnoj svečanosti takođe su učestvovale pilotske grupe „Ruski vitezovi“ i „Striži“, u čijem je sastavu devet borbenih aviona „suhoj 27“ i „mig 29“. Piloti aviogrupe „Sokoli Rusije“ Lipeckog aviocentra prikazali su vazdušni manevar „Taktičko krilo“ u kojem je učestvovalo 10 aviona. U stroju helikoptera proletele su posade pilotske grupe „Berkuti“ na „migovima 28H“ („Noćni lovci“).Izvor: Agencije/IN4S portal


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: