Uhapšeno 17 Fočaka zbog prevara putem interneta | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Uhapšeno 17 Fočaka zbog prevara putem interneta

Izvor: SRNA | Datum:05.06.2017.

U Foči je danas uhapšeno 17 lica osumnjičenih za krivična djela iznude i prevare putem interneta, koja su više od 300 osoba oštetila za višemilionsku sumu, izjavio je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

Srodna slika

Akciju kodnog naziva "Dojava" su na 16 lokacija u opštini Foča izveli Policijska uprava Foča i Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje, a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

Kostović je naveo da je policija pronašla veliki broj dokaza i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu, koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica koja su uhapšena nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča i nad njima se vrši policijska obrada.

"Oštećeno je više od 300 lica i pretežno su to lica sa prostora bivše Jugoslavije i zapadne Evrope, a šteta pričinjena izvršenjem krivičnih djela u ovoj fazi istrage je višemilionska. Osumnjičeni su putem `Fejsbuka` i drugih društvenih mreža objavljivali `namještene` utakmice i dovodili u zabludu oštećena lica koja su na njihov račun uplaćivala određene novčane iznose", rekao je Kostović.

On je potvrdio da je riječ o mlađim licima, te da je ovo tek početak akcije.

"Policijska uprava Foča posjeduje operativna saznanja da se na području opštine ovom vrstom krivičnih djela bavi veći broj lica, a putem Interpola MUP Srpske prima prijave koje prosljeđuje na teren i obaviještava javno tužilaštvo", dodao je Kostović.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: