Saradnicima otmičara Petra Bajčetića 35 mjeseci zatvora | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Saradnicima otmičara Petra Bajčetića 35 mjeseci zatvora

Izvor: Glas Srpske | Datum:06.06.2017.

Đorđe Radmilović i Srđan Denda osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog pokušaja otmice vlasnika kafića “NN” u Bileći Petra Bajčetića, koji je kasnije ubijen.

Rezultat slika za UBISTVO PETRA BAJČETIĆA

U ovom slučaju zbog pomoći pri činjenju krivičnog djela bivši policajac Dragan Šarenac osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Presude su izrečene na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su sva trojica zaključili sa Republičkim tužilaštvom. Radmilović je dobio godinu i četiri mjeseca zatvora, a Denda godinu i mjesec.

U optužnici je navedeno da su sva trojica bili članovi zločinačkog udruženja koje je organizovao i njime rukovodio Miljan Vujović, kojem se na teret stavlja da je organizovao otmicu i ubistvo Bajčetića. Vujović je još uvijek u bjekstvu.

Pored pomenute trojke i Vujovića, u ovom slučaju optužen je i Gavrilo Bjelica i još jedna nepoznata osoba.

Radmilović i Denda su 19. septembra prošle godine pokušali da otmu Bajčetića. Oni su u dogovoru sa Vujovićem, a zajedno sa Bjelicom i još jednim nepoznatim licem, isplanirali da otmu Bajčetića kada on naiđe putem od Bileće do Trebinja. Međutim, Bajčetić toga dana nije naišao tim putem. Vujović je ubrzo saznao gdje se Bajčetić nalazi, te je izmijenio plan.

Sa nepoznatom osobom otišao je u Bileću, gdje su sačekali Bajčetića ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je izašao, Vujović i njegov pomagač su Bajčetića pokušali da uvuku u vozilo. Međutim, žrtva im se opirala, zbog čega je jedan od osumnjičenih ispalio hitac iz oružja i usmrtio Bajčetića. Napadači su tada pobjegli “golfom 5”, koji su zapalili u blizini Bileće.

Bivšem policajcu Draganu Šarencu je na teret stavljeno da je prikrio tragove zločina i pomogao učesnicima krivičnog djela. On je nakon zločina sakrio Vujovićev “audi A6” u naselju Bregovi kod Trebinja, gdje je poslije i pronađen.

Radmilović je ranije izjavio da je cijeli plan otmice osmislio Vujović, koji im je rekao da treba da otmu Bajčetića kako bi mu pokazali da znaju ko je naručio njegovo ubistvo, te da ga ispitaju ko je sve u to uključen. Plan je bio da uplaše Bajčetića. Cijeli plan otmice je navodno osmišljen u blizini napuštenih kuća Stojana Nosovića.

Motiv

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Petar Bajčetić i organizator njegove otmice i likvidacije Miljan Vujović ranije su se sukobili u vezi sa licitacijom jednog hotela u Gacku. Đorđe Radmilović je tokom istrage ispričao policiji da je nakon tog sukoba čuo da je Bajčetić naručio likvidaciju Vujovića zbog sumnje da mu je on zapalio vozilo.

– Vujović je za to saznao i isplanirao njegovu otmicu kako bi ga zaplašio. Nisam znao da će Bajčetić biti ubijen – rekao je Radmilović.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: