Од укупног броја контролисаних, 58,7% возача је санкционисано | Херцег Телевизија Требиње

Хроника

Од укупног броја контролисаних, 58,7% возача је санкционисано

Извор: Херцег ТВ | Датум:29.06.2017.

Полицијска управа Требиње је од 22. до 24. јуна 2017. године, реализовала републичку акцију појачане контроле у саобраћају с акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања и вожњу под дејством алкохола.

Резултат слика за stop policija

У наведеном периоду, контролисано је укупно 328 учесника у саобраћају, а санкционисана су 192, што чини 58,7%. Због прекорачења брзине санкционисано је 125, а због вожње под дејством алкохола 34.

Од 125 санкционисаних прекорачења брзине, 86 возача је возило од 10 до 20 km/h више од дозвољене брзине кретања, 28 је возило од 20 до 30 km/h преко ограничења и 11 возача је возило преко 30 km/h од дозвољене брзине кретања.

Због вожње под дејством алкохола санкционисана су 34 возача и то: код четири је утврђено присуство алкохола у крви преко 1,5 g/kg, код девет возача утврђено је да имају алкохола у крви у распону од 0,80 g/kg до 1,5 g/kg, код 18 возача алкохола у организму је било од 0,30 g/kg до 0,80 g/kg и код три возача је утврђено да имају алкохола у крви у распону од 0,00 g/kg до 0,30 g/kg.

Након изложених резултата можемо закључити да без обзира колико Полицијска управа Требиње реализује како републичких, тако и регионалних и локалних акција и даље остаје одређени број возача који своје негативне навике не мијења него с њима и даље угрожавају животе свих осталих учесника у саобраћају.

Поштовани, безбједност саобраћаја је одговорност свих учесника у саобраћају, било да се ради о пјешаку или о возачу, када се незгода догоди касно је тражити кривца, због тога поштујете саобраћајне прописе и саобраћајну културу.

Полицијска управа Требиње ће наставити са појачаним активностима с обзиром да је у љетном периоду саобраћај гушћи и интезивнији.


Категорија: Хроника

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: