I dalje aktivan požar između Tulja i Mrkonjića | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

I dalje aktivan požar između Tulja i Mrkonjića

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:09.08.2017.

Stanje na požarištima u Trebinju stabilnije. Trenutno je aktivan požar između sela Mrkonjići i Tulje, vatra se proširila do vrhova Motke i jednim dijelom prešla na drugu stranu.

"Iako gori oko 400 metara udaljenosti od sela i kuća, riječ je o terenu koji je ranije bio zahvaćen požarima pa se ne očekuju problemi kada je u pitanju odbijanje vatre", kaže Miodrag Batinić, koordinator tima za gašenje požara.

Na ovom području jutros je dejstvovao i helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Očekuje se da će i večeras gasiti vatru.

"U selu Žakovo požar je juče ugašen i nije bilo naknadnog aktiviranja na toj liniji. Ipak, nekoliko vatrogasaca i pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dežura na terenu", potvrdio je Batinić za Herceg Televiziju.

Požar na području sela Mrkonjići, Tulje i Žakovo gase pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje, lastvanski vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite grada Trebinja, Civilne zaštite HET-a, Oružanih snaga BiH, šumari i mještani.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: