Helikopteri gase požar na području Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Helikopteri gase požar na području Trebinja

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:15.08.2017.

Helikopteri Oružanih snaga BiH jutros gase požar u rejonu Trebinjskih brda, gdje se vatra proširila sa planine Bjelasnice, kao i na planini Viduši, gdje je požar prijetio selu Morče.

Helikopter OS BiH gasi požar - Foto: SRNAKoordinator tima za praćenje aktivnosti na požarištima Miodrag Batinić rekao je Srni da je danas situacija nešto stabilnija, ali da je za vatrogascima, pripadnicima gradske i civilne zaštite "Hidroelektrana na Trebišnjici" i mještanima neprospavana noć. 

"Najteže je bilo u selu Dračevo u Popovom polju, gdje se vatra sa Bjelasnice sinoć oko 19.00 časova spustila i približila na desetak metara od kuća. Uspjeli smo odbraniti imovinu", naveo je Batinić. 

On je dodao da se vatra u rejonu Trebinjskih brda širila u nekoliko pravaca na nepristupačnom terenu. 

Za paljenje velikog šumskog požara koji je prošle sedmice izbio u selu Žakovo u Popovom polju, a zatim se proširio u planinu Bjelasnicu, osumnjičena su dva lica, koja je Osnovni sud u Trebinju pustio da se brane sa slobode. 

Požar u rejonu planine Viduša na području bilećke opštine, najvjerovatnije, prije dva dana je izazvao udar groma.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: