Helikoper gasi požar u Čapljini i Čitluku | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Helikoper gasi požar u Čapljini i Čitluku

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:23.08.2017.

U gašenju požara na lokalitetima između opština Čapljina i Čitluk jutros je djelovao helikopter Oružanih snaga BiH, a sve snage vatrogasaca i ostalih službi su na terenu, rekao je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Helikopter OS BiH gasi požar - Foto: SRNA

Solak je naveo da su vatrogasci tokom noći imali uspjeha u gašenju vatre, te da u ovim opštinama nema iseljavanja stanovništva.

On je istakao da će angažovanje helikoptera na gašenju požara na lokalitetu Gornja Drežnica iznad Jablanice, na granici sa opštinom Posušje, zavisiti od procjene situacije na požarištima u popodnevnim časovima.

Solak kaže da su požari oko Mostara i Konjica uglavnom stavljeni pod kontrolu, a tokom dana očekuje se lokalizovanje velikog požara u okolini Čapljine.

Požar na brdu i naselju Gradina, iznad Čapljine, koji je juče i u noći ugrozio kuće, i dalje je aktivan u jednom dijelu, a situacija je ozbiljna i kod naselja Dretelj na području ove opštine.

Jedan helikopter Oružanih snaga BiH nadlijeće Čapljinu od ranog jutra, a drugi gasi požare na području Čitluka.

Planirano je da u toku prijepodneva helikopteri dovrše gašenje vatre na području ove dvije opštine, te da se upute ka Posušju i Drežnici.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: