PU Trebinje: Osumnjičeni za ratni zločin | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

PU Trebinje: Osumnjičeni za ratni zločin

Izvor: Herceg TV | Datum:18.09.2017.

Policijska uprava Trebinje dostavila je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv tri lica inicijala Z.Z., LJ.Š. i  Ž.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz člana 173. stav 1. KZ BiH, a u vezi sa članom 180. KZ BiH i „Ratni zločin protiv čovječnosti“ iz člana 172. stav 1. KZ BiH.

Srodna slika

Naime, prijavljeni su u svojstvu komandira hrvatsko-muslimanske vojske kršili pravila međunarodnog humanitarnog prava, prvenstveno odredbe Ženevskih konvencija za vreme oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini, na području sela Bradina, Opština Konjic, 1992. godine.

Policijska uprava Trebinje je za osam mjeseci Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dostavila osam izvještaja za počinjenih 16 krivičnih djela protiv 10 lica na području Opština Mostar, Konjic i Livno.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: