Preminuo Hju Hefner | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Preminuo Hju Hefner

Izvor: N1 | Datum:28.09.2017.

Hju Hefner, osnivač “Plejboja”, preminuo je u srijedu u 91. godini saopštila je kompanija Plejboj.

Hefner je mirno prirodnom smrću preminuo u svom domu okružen najmilijima. Bio je američki preduzetnik, najpoznatiji po tome što je 1953. godine osnovao ‘lajfstajl’ časopis za muškarce “Plejboj”. Prvi broj poznat je po tome što je na naslovnici bila fotografija gole glumice Merilin Monro, a prodavao se za 50 centi i objavljen je bez datuma u slučaju da ne bi bilo drugog izdanja. Prvo izdanje se rasprodalo za nekoliko sedmica.

Rođen je u Čikagu. Bio je i glavni kreativni direktor firme Plejboj.

Zahvaljujući uspjehu “Plejboja”, postao je milioner, a njegova neto vrijednost u vrijeme njegove smrti procjenjuje se na više od 43 miliona dolara. Hefner je bio i politički aktivista i filantrop koji je bio aktivan po nizu javnih pitanja. Bio je i veteran Drugog svjetskog rata.

“Plejboj” izlazi jednom mjesečno i donosi fotografije golih žena, zajedno sa raznim člancima o modi, sportu, proizvodima i javnim osobama. Za njega su svoje kratke priče pisali i poznati pisci poput Artura C. Klarka, Ian Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Etvud, a za taj časopis radili su i mnogi poznati fotografi.

Osim glavnog časopisa u SAD-u, posebna nacionalna izdanja Plejboja izdaju se širom svijeta, a hrvatsko izdanje “Plejboja” pokrenuto je 1997. godine.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: