Banjaluka: Troje povrijeđenih u nevremenu | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Banjaluka: Troje povrijeđenih u nevremenu

Izvor: SRNA | Datum:12.12.2017.

Tri osobe su povrijeđene u noćašnjem nevremenu koje je pogodilo Banjaluku kada je olujni vjetar, koji duva i do 100 kilometara na čas, u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove, rekao je Srni portparol Gradske uprave Milenko Šajić.

Šajić je rekao da su dva lica povrijeđena kada je vjetar skinuo krov u Ulici cara Lazara, a jedna osoba je povrijeđena kada su se urušili krov i plafon u kući u Mjesnoj zajednici Karanovac.

“Lica su zbrinuta putem hitne Službe Doma zdravlja Banjaluka”, dodao je Šajić.

On je rekao da je gradski Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice imao 26 intervencija tokom noći i jutros do 7.00 časova.

Šajić je naveo da je na području grada oštećeno šest motornih vozila, porušen veći broj stabala, reklamnih sadržaja, komunalne opreme i saobraćajnih znakova.

Prema njegovim riječima, ostale intervencije uglavnom su se odnosile na uklanjanje stabala sa saobraćajnica, dvije intervencije bile su na gašenju požara u Ulici Nikole Pašića u stubištu, te kontejnera u Ulici Dragiše Vasića.

mejdan2

“Sve komunalne službe su na terenu i učestvuju u saniranju posljedica nevremena”, rekao je Šajić.

On je najavio da će danas u 13.00 časova biti održana i sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojom predsjedava gradonačelnik Igor Radojičić.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da olujni vjetar duva brzinom od 80 do 100 kilometara na čas, te da će popodne i uveče postepeno slabiti na zapadu, dok se na istoku i dalje mogu očekivati olujni udari.

Najveći udar olujnog vjetra ikad zabilježen u Banjaluci desio se sinoć, jačine 32,4 metra u sekundi, što je 116,64 kilometra na sat.

Navodi ovo Igor Kovačić, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS dodajući da ovaj vjetar nanosi ozbiljne štete po drveće, krovove, objekte.

“Vjetar sa olujnim udarima će biti prisutan još tokom dana, poslijepodne će jenjavati. Iako će udari slabiti i dalje će sam vjetar biti jak. Očekuje se da tokom noći budemo pod uticajem fronta, kada će ovaj vjetar na samoj liniji fronta još jednom biti pojačan nakon čega će skrenuti na sjeverozapadne smjerove i oslabiti. Tako da će iza fronta taj vjetar biti umjeren, a prema jutru će jenjavati. Sutra ujutro će već biti slab do umjeren, uglavnom sjevernih smjerova”, pojašnjava Kovačić.

Napominje da će ovaj front donijeti i obilnije padavine, oko 20 do 30 litara.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: