Sutra presuda Iliću | Herceg Televizija Trebinje

Hronika

Sutra presuda Iliću

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Arhiva | Datum:14.12.2017.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Trebinju u petak, 15. decembra, donijeće presudu Nemanji Iliću (34) iz Bileće, koji je optužen za krivična djela teško ubistvo i ubistvo u pokušaju, koja je počinio polovinom jula 2015. godine u Bileći.

Rezultat slika za ubijen bajović bileća

Ilić je optužen da je hicem iz pištolja ubio Marka, koji je tada imao 29 godina i teško ranio njegovog brata Miloša Bajovića (33) ispred ugostiteljskog objekta „Okretaljka“ u ranim jutarnjim časovima 14. jula 2015. godine.

Tužilac Žarko Milić u završnoj riječi je rekao da je na osnovu materijalnih dokaza i iskaza svjedoka dokazno da je Ilić sa umišljajem ubio sugrađanina Marka Bajovića i sa umišljajem teško ranio njegovog brata Miloša.

Opunomoćenik Miloša Bajovića, advokat Branko Karadeglić je od sudskog vijeća zatražio da donese presudu po zakonu i savjesti, jer, kako je naveo, niko ne može opravdati ponašanje optuženog.

Branilac optuženog Nemanje Ilića, advokat Mira Vučinić je istakla da su iskazi svjedoka puni kotradiktornosti i nedosljednosti, da su svjedoci mjenjali iskaze pred sudom, te da nije ponuđen odgovor na pitanje šta je bio cilj zaustavljanja optuženog kobne noći u blizini „Okretaljke“.

Odbrana smatra da se mogu donijeti različite presude, ali jedino ne može presuda za teško ubistvo kao što traži Tužilaštvo, jer za to nema dokaza.

Suđenje Nemanji Iliću počelo je krajem 2015. godine, a od polovine jula te godine on se nalazi u pritvoru.

Ilić se u novembru 2015. godine u Okružnom sudu u Trebinju izjasnio da nije kriv za ubistvo svoga sugrađanina Marka Bajovića (29) i teško ranjavanje njegovog brata Miloša.


Kategorija: Hronika

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: