Agrarni fond: I ove godine besplatne sadnice za poljoprivrednike | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Agrarni fond: I ove godine besplatne sadnice za poljoprivrednike

Datum:19.02.2021.

Učenici Poljoprivredne škole pri centru Srednjih škola Trebinje i ove godine praktičnu nastavu izvode u plastenicima Agrarnog fonda Trebinje, gdje se uzgaja rasad i presadnice voća.

Izražavajući zadovoljstvo uključivanjem srednjoškolaca u okviru prakse u poslove Agrarnog fonda, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je gradska uprava, zajedno sa Agrarnim fondom, opredijeljena da javnim pozivom podijeli besplatno sadnice svima koji su zainteresovani.

„Nadamo se da će pandemija virusa korona ubrzo minuti i da će turizam biti u prvom planu i zato moramo biti spremni za taj trenutak - da proizvodi iz našeg kraja budu i u Hercegovačkoj kući u Trebinju, Banjaluci i Sarajevu, ali i našim hotelima i restoranima“, kaže Ćurić.

 „Već drugu godinu učenici četvrtih razreda proizvode rasade paprike i paradajza te još nekih poljoprivrednih kultura“, kaže Veselin Dutina direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja.

Prema njegovim riječima, ove godine biće zasijano 20 hiljada presadnica povrća i oko pet hiljada sadnica voća, koje će preko javnih poziva biti podijeljeni poljoprivrednim proizvođačima grada Trebinja.  

 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: