Prva SDS u Trebinju: Spremni smo da spriječimo nove podjele među srpskim narodom | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2018

Prva SDS u Trebinju: Spremni smo da spriječimo nove podjele među srpskim narodom

Izvor: Srna | Datum:07.09.2018.

Prva SDS spremno i organizovano ulazi u predizbornu kampanju sa svojim kandidatima za sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj i BiH, poručeno je tokom predstavljanja kandidata ove stranke na konvenciji u Trebinju.


Kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske Radomir Lukić rekao je da je Prva SDS kao SDS, čiji je nastavljač vrijednosti i ideja, uspjela da okupi srpski narod i spriječi njegovu podjelu.

"Voljeli bismo da to uradimo i danas kada se nazire kobna podjela između dva najjača politička bloka u Republici Srpskoj, koja prijeti da ima teške posljedice", ocijenio je Lukić.

Kandidat Prve SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH Gojko Kličković istakao je da je jedino "oružje" Prve SDS istina, koju će u narednom periodu prezentovati širom Republike Srpske.

"Nastojaću da kažem sve ono što nije urađeno u zajedničkim organima, od toga da Srbi nisu konstitutivni u pojedim kantonima u Federaciji BiH, da Oružane snage treba ukinuti jer su podložne islamizaciji, do toga šta je istina o Dejtonskom sporazumu, bonskim ovlašćenjima i prenošenju nadležnosti", istakao je Kličković.

On je naveo da je na području kantona jedan i 10 u FBiH napadnuta srpska imovina, gdje je sada ugroženo više od 6.000 katastarskih čestica srpske zemlje, navodeći da sadašnji predstavnici Srba na nivou BiH nisu uradili ništa da riješe ove probleme, već da su samo uživali u beneficijama i primali dobre plate.
Nosilac izborne liste Prve SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Rajko Papović poručio je da ova stranka nije pravila koalicije ni sa jednom političkom organizacijom jer je ona u koaliciji sa narodom, iz koga crpi svoju snagu i želje koje su njihov zadatak i obaveza.

"Kandidati Prve SDS su odgovorni, obrazovani i spremni ljudi, dokazane patriote, državotvorci kojima su Republika Srpska i srpski narod sveta dužnost i obaveza da ga sačuvaju, zaštite i osnaže", rekao je Papović.

On je istakao da Prva SDS u Izbornoj jedinici devet očekuje siguran jedan poslanički mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.


Kategorija: Izbori 2018

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: