Obraćanje Staše Košarca povodom početka izborne kampanje | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2018

Obraćanje Staše Košarca povodom početka izborne kampanje

Izvor: sponzorisani članak | Datum:08.09.2018.

U cjelosti prenosimo obraćanje Staše Košarca, nosioca liste kandidata SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 3, povodom početka predizborne kampanje.

Poštovani građani,

Ovu kampanju počinjemo sa razvijenom zastavom Republike Srpske i s mnogo ljubavi prema Republici Srpskoj i svim njenim građanima. Uvjereni smo da građani prepoznaju koliko smo posla uradili; koliko smo projekata završili širom Republike Srpske, a posebno ovdje u Istočnom Sarajevu; koliko smo napora uložili da napredak bude vidljiv, da sačuvamo i ojačamo institucije Republike Srpske .

Nisam siguran da istu ljubav prema Republici Srpskoj i njenim institucijama dijele naši politički protivnici. Naprotiv, ubijeđen sam da građani Republike Srpske znaju ko su oni, koji su zajedno sa SDA i drugim bošnjačkim strankama, iz Sarajeva napadali Republiku Srpsku, vodili specijalni rat protiv svih njenih institucija, širili mržnju, neistine, nanosili štetu našim političkim i ekonomskim interesima. Oni su rušili ono što smo mi gradili. Oni su nas izdali.

I nikada u istoriji nije bila teža i lošija pozicija srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu. To je rezultat vlasti koju su SDS, PDP i NDP vršili u zajedničkim institucijama. Mi tražimo povjerenje građana Republike Srpske da to promijenimo i popravimo. Da radimo na tome da više nikada nikome ne padne na pamet da nam ukida naša prava, naše slave i praznike, nadležnosti institucija Republike Srpske, da pravi unitarnu državu i da nam komanduje iz Sarajeva. Tražimo povjerenje građana da bi se glas predstavnika Republike Srpske u Sarajevu čuo i poštovao, da afirmišemo i branimo naše interese i da popravimo i učvrstimo pozicije Republike Srpske na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Taj posao nećemo moći uraditi bez Milorada Dodika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine! Samo njegova pobjeda garantuje da će se Republika Srpska čuvati i braniti u Sarajevu, da ćemo biti poštovani i uvažavani i da će naši stavovi i interesi biti jasni i prepoznatljivi u regionu, Evropi i cijelom svijetu.

Taj posao predsjednik Dodik i naši predstavnici u zajedničkim institucijama neće moći uraditi bez podrške snažnih i stabilnih institucija Republike Srpske. Samo izbor Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske jeste garancija da ćemo imati takve institucije, da ćemo napraviti Vladu Republike Srpske koja će nastaviti da razvija privredu i realizuje projekte od vitalnog značaja za svakoga od nas. Sa Željkom Cvijanović kao predsjednicom Republike Srpske i u Sarajevu ćemo biti mnogo jači jer ćemo biti sigurni da iza nas stoji jaka Republika Srpska!

Milorad Dodik, Željka Cvijanović i mi, kandidati SNSD-a na svim nivoima, imamo čime da se pohvalimo i o čemu da pričamo u svakoj opštini Republike Srpske. S ponosom razvijamo zastavu Republike Srpske, uvjereni da ćemo pod ovom zastavom odnijeti veliku pobjedu na ovim izborima , uspostaviti neophodno jedinstvo i raditi za bolju budućnost srpskog naroda i Republike Srpske.

S poštovanjem,

Staša Košarac


Kategorija: Izbori 2018

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: