DNS: Dokazani kadar za ekonomski prosperitet Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2018

DNS: Dokazani kadar za ekonomski prosperitet Srpske

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.09.2018.

U Kulturnom centru je sinoć održana centralna izborna konvencija Demokratskog narodnog saveza, na kojoj su predstavljeni kandidati DNS-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 9, te Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice 3.

Potpredsjednik DNS-a Milan Radović istakao je da partija, zahvaljujući konzistentnoj i odgovornoj politici prema građanima, iz godine u godinu kontinuirano raste, da je cilj za ove opšte izbore 107.800 glasova, te da će ovaj broj, vjeruje on, biti „daleko premašen“.

„U tome nam pomaže principijelnost dokazana tokom svih prethodnih godina: DNS nije učestvovao u prenosu niti jedne nadležnosti, u DNS-u su ljudi koji su u ratu stvarali a u miru branili interese Srpske, DNS ima ljude koji garantuju ekonomski prosperitet Srpske“, poručio je Radović.

DNS je pravi izbor za građane „jer ima najbolje kandidate, obrazovan i kadar koji se već dokazao na funkcijama“, smatra Radović, dodajući da je „ekonomija na prvom mjestu“ među politikama DNS-a.

„Moramo da budemo odgovorni prema resursima koje imamo, moramo da budemo odgovorni prema narodu. DNS je je spreman da ponese veći nivo odgovornosti u odlučivanju i ekonomskom prosperitetu Srpske“, poručio je potpredsjednik DNS-a.

On je rekao da Trebinje i Hercegovina „nisu samo HET i RiTE Gacko“, njeni resursi u poljoprivredi i turizmu mogu postati „motorna snaga razvoja Srpske“, a kroz podršku domaćoj proizvodnji i uspješnim privrednicima „koje moramo naučiti da slušamo kako bi unaprijedili privredni ambijent i obezbijedili nove investicije“.

Kandidat DNS-a iz našeg grada za poslanika u Narodnoj skupštini RS iz izborne jedinice 9 Danijela Jelić istakla je da će se, ukoliko dobije povjerenje građana, boriti za ravnomjeran razvoj svih krajeva Srpske, prevenstveno za Hercegovinu kao njen manje razvijen dio, kvalitetno korišćenje njenih prirodnih resursa, identifokovanje problema i poboljšanje kvaliteta života u svim njenim lokalnim zajednicama.

„Boriću su se i za kontrolu funkcionisanja svih sfera života – nesmetanog razvoja, bezbjednosti, obezbjeđivanja našoj djeci obrazovanja po evropskim standardima, te nesmetane kulturne i svake druge saradnje sa okruženjem. Zagovaraću i to da se iz svake kuće zaposli barem po jedan član, i to po socijalnoj karti, da se ne bi desilo da negdje rade svi, a negdje niko – jer se samo na taj način postiže socijalna pravda“, kazala je Jelić.

Kandidat trebinjskog DNS-a za narodnog poslanika iz izborne jedinice 9 Petar Ivanković kazao je da DNS svake godine jači i brojniji zbog svoje principijelne politike, kojom već 18 godina, snagom, voljom i pameću, vodi borbu za bolju Republiku Srpsku i njene institucije.

„Naš lider Marko Pavić jeste miran i staložen čovjek, ali iza onoga što kaže stoji čvrsto i stameno brani svoje stavove. Naši ministri i rukovodioci nisu galamdžije, ali njihova riječ, uvjerili ste se, odražava se snažno. Tako ćemo, vjerujte nam na riječ, snažno i odgovorno i ubuduće nastupati, bez obzira što smo mnogima trn u oku“, poručio je Ivanković.

Kandidat trebinjskog DNS za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Bojan Šapurić pozvao da građane da 7. oktobra glasaju „odgovorno i za prave ljude“.

„Vaša olovka je vaše oružje na dan izbora – birajmo za naredne četiri godine ljude koji će poboljšati ekonomiju Srpske i dovesti investitore“, istakao je Šapurić.

Na centralnoj trebinjskoj tribini DNS-a govorili su i nosioci izbornih lista stranke za skupštinu Srpske i parlament BiH iz izbornih jedinica 9 i 3 – Spomenko Stojanović i Nenad Nešić.


Kategorija: Izbori 2018

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: