SP: Za tržišnu ekonomiju, ali i dostojanstvo radnika | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2018

SP: Za tržišnu ekonomiju, ali i dostojanstvo radnika

Izvor: radio trebinje | Datum:14.09.2018.

Socijalistička partija kao socijalno odgovorna politička organizacija svoje politike kreira sa fokusom na običnog čovjeka i njegove potrebe, po čemu je i prepoznatljiva – a zbog čega i na izborima u oktobru očekuje podršku građana, poručio sinoć kandidat Socijalističke partije za narodnog poslanika u izbornoj jedinici 9 Rajko Ćapin.

Ćapin je konferenciji za novinare GO Socijalističke partije Trebinje kazao da socijalisti jesu za tržišnu ekonomiju, ali u socijalno odgovornom društvu – što znači i odlučno suprotstavljanje beskrupuloznom bogaćenju i eksploataciji radnika, posebno sivoj ekonomiji i radu na crno.

On je izrazio uvjerenje da će ekonomska politika socijalista, zasnovana na tri ključna segmenta – turizmu, elektroenergetici i agraru – dati značajan doprinos i razvoju Trebinja.

„A da bismo uopšte govorili o ekonomiji mislim da je neophodno napraviti jedan kvalitetan politički ambijent – kako bismo na taj način podstakli i ohrabrili potencijalne ulagače da investiraju u naš grad i Republiku Srpsku“, kazao je Ćapin.

On smatra da su ekonomska problemi i različiti politički pritisci koje trpi Republika Srpska dovoljan razlog za sve koji učestvuju u izbornoj trci – da ne smiju biti isključivi, da moraju stišati strasti, te u interesu Republike Srpske i njenog napretka prevazići postojeće animozitete i okrenuti se potrebama običnog čovjeka.

U toj izbornoj trci, dodaje Ćapin, socijalisti u izbornoj jedinici 9 očekuju direktan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„To je veoma izvjesno, a o drugom bi se takođe dalo razgovarati. U tom smislu, mogu da kažem i da je naš odbor u Trebinju ponio ulogu favorita i mi ćemo, siguran sam, tu ulogu i opravdati“, istakao je Ćapin dodajući da partija ima ozbiljne kandidate i na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, kojima će, takođe, pružiti punu podršku.

Ćapin je istakao da će socijalisti, kao lojalan i korektan koalicioni parner, podržati i zajedničke kandidate koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS – Milorada Dodika i Željku Cvijanović.


Kategorija: Izbori 2018

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: