Saopštenje za javnost OO SNSD Nevesinje: U Nevesinju vladaju zakon i red | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2018

Saopštenje za javnost OO SNSD Nevesinje: U Nevesinju vladaju zakon i red

Izvor: oo snsd nevesinje | Datum:17.09.2018.

Saopštenje za javnost OO SNSD Nevesinje, koje je stiglo na adresu naše redakcije, prenosimo u cjelosti:

OO SNSD Nevesinje ovim saopštenjem za javnost želi najstrožije osuditi podle i mizerne poteze tzv. Saveza za promjene, a pogotovo OO SDS u Nevesinju i njihovog lidera Jovana Vasiljevića, koga želimo upozoriti i napomenuti da kleveta nosi određene pravne posledice.

Ovim putem takođe želimo ukazati javnosti na neprofesionalnost BN radio televizije koja već duže vrijeme objavljuje neprovjerene ''vijesti'' odnosno materijale koje dostavljaju pojedinci iz političkih subjekata bliskih SDS-u kao što je gospodin Darko Marić te i sam gospodin Jovan Vasiljević, koji su zvanično u oktobru 2016. u potpunosti izgubili svoj politički kredibilitet kod građana Nevesinja. Kada nakon 20 godina vladavine iza vas nema nijedno konkretno djelo od vitalnog značaja za lokalnu zajednicu  i njeno stanovništvo i kada vam se kampanja zasniva na špekulacijama i lažnim obećanjima, smatramo da je sasvim logično da izgubite povjerenje građana. OO SNSD Nevesinje se, za razliku od opozicije, nikad nije bavio svojim političkim neistomišljenicima i rivalima već svoja obećanja građanima sprovodio u djela koja su danas svima dostupna i vidljiva u Nevesinju, pa i Vama gospodine Vasiljeviću, ma koliko god to Vas lično bolilo ili Vam smetalo.

Želimo istaći da ste masovno nepovjerenje i apatiju kod građana Nevesinja izazvali Vi sami, zajedno sa vašim kolegama i koalicionim partnerima kroz dvadesetogodišnje zloupotrebljavanje vaših funkcija i pozicija i neodgovorno ponašanje, što prema građanima, što prema institucijama.

Što se tiče vašeg poslednjeg nekorektnog poteza odnosno špekulacije  i spletkarenja o tome ko gubi konce u Hercegovini, uz podršku javnog servisa informisanja radio-televizije BN, želimo građanima Nevesinja ali i Vama gospodine Vasiljeviću razjasniti neke stvari, jer vas očigledno vaši najbliži saradnici i neposredni nalogodavci i dalje lažu gurajući Vas u ambis poput ovoga – poteze pogubne po vašu političku postojanost. U skladu s tim, o  tome ko je odavno pogubio konce u Hercegovini najbolje je posvjedočila javna tribina SDS-a na kojoj nije prisustvovalo ni 500 ljudi. 

Svjesni činjenice da predstojeće izbore, opozicija u Nevesinju, gubi i to ogromnom razlikom, isti su posegnuli za poslednjim oružjem koje je preostalo – lažima, prevarama i klevetama. Nevesinjski SDS, naviknut na višedecenijsku vladavinu se ne može pomiriti sa činjenicom  da je posle gubitka lokalnih izbora 2016, završen period njihovog bahaćenja i bezakonja i da na scenu stupa period prosperiteta Nevesinja u kome vladaju tačno definisana pravila.

Podsjećamo, da je jedno od pravila Javno oglašavanje, i da jednako važi za sve. Bez odobrenja vlasnika (Omladinska inicijativa) spornog bilborda u Nevesinju, SDS je zalijepio svoj plakat, na površinu koju je prethodno zakupio SNSD. Dakle SNSD je u dogovoru sa licem ovlašćenim za zastupanje i predstavljanje Omladinske inicijative, Živoradom Kovačevićem, dogovorio lijepljenje plakata na jednu stranu bilborda, a druga je trebala pripasti SDS-u. Umjesto jedne SDS je zalijepio obje površine bilborda. Njihovo licemjerje ide do te mjere da su, kada smo pokušali zalijepiti našu stranu bilborda, pozvali policiju. Još jednom podsjećamo gospodu iz SDS-a, da su i ovlašteni predstavnici Omladinske Inicijative (Živorad Kovačević i Vladan Savić) dali saglasnost za postavljanje plakata SNSD-a na dogovorenu stranu bilborda. Valja napomenuti da smo zarad fer i korektne političke kampanje dozvolili da naša strana ostane zalijepljena plakatom SDS-a, sve dok ne prođe njihova centralna tribina u Nevesinju, što je trajalo punih 9 dana. Razočarani ponašanjem i ogorčeni na postupke opozicije, pozivamo ih još jednom da vode fer i korektnu političku kampanju, bez laži, prevara i obmanjivanja javnosti. Takođe pozivamo opoziciju da konačno uradi nešto za Nevesinje, imajući u vidu da niti jedna marka u našu opštinu nije prispjela sa državnog nivoa BiH, otkada oni tamo vrše i sačinjavaju vlast. Apelujemo da emancipuju svoje članove i iste nauče osnovnim pravilima bontona i opšte kulture, kako bi mogli prestati sa prijetnjama da će prebiti bilo koga, a što im se u prošlosti znalo često dešavati. Pozivamo ih da bar pozdrave sve stvari koje smo uradili i radimo za Nevesinje u prethodne dvije godine i iznad svega pozivamo ih da konačno počnu poštovati pravila i propise naše jedinice lokalne samouprave, kao i državne zakone.

OO SNSD NEVESINJE

17.09.2018. godine, Nevesinje


Kategorija: Izbori 2018

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: