Ujedinjena Srpska u Trebinju ipak ide na izbore? | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2020

Ujedinjena Srpska u Trebinju ipak ide na izbore?

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:08.10.2020.

Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Trebinju je potpisivanjem koalicionog sporazuma sa Partijom ujedinjenih penzionera stekao status novog političkog subjekta i to će im omogućiti učešće na lokalnim izborima, bez obzira na odluku Suda Bosne i Hercegovine, smatraju pravnici u našem gradu.

Svoje stručno mišljenje pravnici i advokati koje smo danas kontaktirali zasnivaju na Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, tačnije Članu 4.13 Stav 2. u kojem je jasno precizirano da koalicija ima status političke stranke u izbornom procesu od ovjere za učestvovanje na izborima koalicije do dana ovjere izbornih rezultata.

“ Politička stranka se kao član koalicije ne može povući iz ovjerene koalicije sve do ovjere izbornih rezultata”,definisano je Izbornim zakonom BiH.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine juče je na hitnoj sjednici donijela nepravosnažnu odluku kojom je poništila ovjeru za učešće na izborima stranke Ujedinjenja Srpska i njenog lidera Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 konvertibilnih maraka.

Predsjednik US Nenad Stevandić najavio je žalbu na ovuodluku i dodao da se CIK u nesposobnosti da provede izbore, bavi se diskreditacijom stranaka.

“Dok su oni ćutali, Šarović i Borenović su se ponašali kao njihovi portparoli, objašnjavajući odluku. Ovo je providna i prljava igra. Sve ankete govore da US očekuje između 50.000 i 100.000 glasova. Osnovni motiv je Banjaluka. Ovdje SDS i PDP pokušavaju da naprave polugu za djelovanje sa SDA i DF. Izračunali su da obaranjem najjačeg partnera SNSD- a mogu da naprave neki rezultat. Zajedno sa CIK, SDA i DF pokušavaju da urade nešto slično državnom udaru”, rekao je Stevandić.


Kategorija: Izbori 2020

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: