Ćapin: Socijalne potrebe stanovništva kao primarni cilj | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2020

Ćapin: Socijalne potrebe stanovništva kao primarni cilj

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:26.10.2020.

Gostujući u emisiji ''Izbori 2020'' Herceg RTV, Rajko Ćapin, predsjednik GO Socijalističke partije Trebinje je rekao da se program Socijalističke partije bazira na temeljnim načelima a to su mir, jednakost, solidarnost, pravda, jednaka šansa za sve i demokratija.


Dodao je da je cilj zadovoljavanje socijalnih potreba našeg stanovništa, a tu je neizbježna ekonomija kako bi se pomoglo stanovnicima da lakše prebrode probleme kojeimaju.

Ćapin je istakao da Grad Trebinje ima svoje potencijale, prije svega elektroenergetski sektor, agrar i razvoj turizma, a to je nešto što predstavlja stub razvoja naše sredine.

''Što se tiče hidroenergetskog potencijala, već uz ono što imamo, imamo jednu dobro razrađenu strategiju za projekat izgradnje HE Dubrovnik 2, odnosno druge faze gdje bi uz prethodno rješavanje spornih pitanja sa Hrvatsko elektroprivredom, znamo da postoje određena dugovanja njih prema nama, tako da bismo i ta sredstva uložili u investicije i na taj način iskoristili vode iz energetskog hidrosistema Gornji Horizonti, a pogotovo nakon povezivanja Dabarskog polja i akumulacije Bilećkog jezera. To je nešto na čemu ćemo insistirati''.

Ćapin je istakao da je ekologija ono na čemu će posebno insistirati, tj. buđenje svijesti kod građana o značaju čiste vode i vazduha i posljedicama ukoliko se ne bude reagovalo na vrijeme.

Ono na čemu će takođe insistirati jeste regionalna stanica u kojoj bi se vršila reciklaža komunalnog otpada, uloga žene u društvu kao nešto čemu treba da se posveti mnogo više pažnje, oštra i beskompromisna borba protiv korupcije, gdje se već sprema antikorupciona strategija u kojoj će se od institucija zahtjevati da strogo poštuju pravila i norme, kao i zalaganje za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno te prava i zaštite radnika.

Ćapin je istakao da je Socijalistička partija podržala zajedničkog kandidata za gradonačelnika Mirka Ćurića i dodao da Ćurić sa svojim timom proveo dosta programa i projekata, što je zasigurno za svaku pohvalu.


Kategorija: Izbori 2020

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: