Šarović: Ujedinjena Srpska će dati maksimalan doprinos u svim sferama društva | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2020

Šarović: Ujedinjena Srpska će dati maksimalan doprinos u svim sferama društva

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:29.10.2020.

Komentarišući odluku CIK-a o zabrani učešća Ujedinjene Srpske na izborima, Mijat Šarović, potpredsjednik Ujedinjene Srpske za izbornu jedinicu 9,  kaže da je ta odluka bila diskriminatorska, te da je van svake pameti zabraniti nekome da bira i bude biran. Dodao je da je Ujedinjena Srpska na prethodnim izborima postigla dobar rezultat kada je u pitanju izborna jedinica 9.

''Kada je u pitanju izborna jedinica 9 moram da kažem da mi u dvije lokalne zajednice imamo kandidate za načelnike opština, u opštini Rudo i opštini Čajniče'', istakao je Šarović.Šarović je dodao da je cilj Ujedinjene Srpske dati maksimalan doprinos u svim sferama života, da se koliko toliko živi bolje.
''Ujedinjena Srpska će se i dalje zalagati za razvoj programa za podršku djeci, roditeljima, mladim bračnim parovima, višečlanim porodicama, podršku vantjelesnoj oplodnji, zatim programima podrške djeci koja žive u ruralnim područjima'', dodao je Šarović.
Poljoprivreda, selo, porodica, turizam, infrastruktura, savremene tehnologije i mladi, to su pravci u kojima će Ujedinjena Srpska dati svoj doprinos.

Govoreći o položaju žena u politici, Branka Pejović Petković, predsjednica Aktiva žena GO Ujedinjene Srpske Trebinje, istakla je da je neophodno probuditi svijest kod ljudi da žene jednako imaju pravo da budu na mjestima na kojima se donose važne odluke.
''Mi moramo da se borimo za svoja prava i prava svoje djece. Apelovala bih i na medije. 2018 godine kada su bili opšti izbori, zastupljenost žena u medijima je bila 15 %, to je za mene frapantan podatak. Želim i da utičemo na to da se o ženi više govori kao o poslovnom biću, o nekome ko može raditi bitne stvari'', dodala je ona.

Đoko Tarana, predsjednik GO Partije ujedinjenih penzionera Trebinje je istakao da je cilj koalicije Ujedinjene Srpske i Partije ujedinjenih penzionera klub odbornika u Skupštini Grada Trebinja, dodao je da je ova koalicija nastala tako što je Ujedinjena Srpska prva prepoznala probleme penzionera i ponudila razgovor i potpisivanje koalicionog sporazuma sa ovom partijom. Tarana ističe je da je status penzionera težak te da bi se taj status trebao rješavati u NSRS.
''Lično imam osjećaj da penzioneri još uvijek nisu prepoznali značaj i važnost političkog angažovanja penzionera preko Partije ujedinjenih penzionera''.
Istakao je da je odnos Gradske uprave prema penzionerima izuzetno korektan. Dodao je da će se ova partija truditi da u narednom periodu obezbjedi subvencije za banjsko liječenje, da u punom kapacitetu radi prodavnica za penzionere i na mnoge druge načine pomoći penzionerima kojima je to potrebno.

Koalicija Ujedinjena Srpska i Partija ujedinjenih penzionera su pružile podršku budućem zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Mirka Ćurića. Šarović je istakao da smatraju da je Ćurić u prethodnom periodu radio dosta kvalitetno i dodao da su ubjeđeni da će pobjeda i koalicije i Ćurića biti ubjedljiva na predstojećim izborima.


Kategorija: Izbori 2020

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: