Petrović: Krivične prijave protiv više lica sa liste Za pravdu i red | Herceg Televizija Trebinje

Izbori 2020

Petrović: Krivične prijave protiv više lica sa liste Za pravdu i red

Izvor: Herceg TV | Foto: SRNA | Datum:20.11.2020.

Trebinjski SNSD podnijeće krivične prijave protiv više lica iz stranke Za pravdu i red izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Luka Petrović predsjednik Gradskog odbora ove stranke. Razlog za to je kako Petrović navodi  jer je na ponovnom brojanju glasova utvrđeno da su nevažeće i glasove drugih kandidata iz stranke Za pravdu i red pripisivali svojoj listi.

Prema njegovim riječima povod za ponovno brojanje glasova na određenim biračkim mjestima, bio je da se uporede i isprave neusaglašenost baza u Trebinju i CIK-u, zbog kojih aplikacija tehnički nije dozvoljavala unos podataka, a što su pojedinci iz opozicije pokušali da iskoriste i optuže SNSD-a za navodno lažiranje izbornih rezultata.

Petrović je rekao da su nepravilnosti  utvrđene na više biračkih mjesta tj. Da su Iz stranke za Pravdu i red nevažeće i glasove drugih kandidata pripisivali svojoj listi, među kojima su biračka mjesta 182B004, 182B008, 182B010, 182B012, 182B030.

On navodi da su iz pomenute opozicione stranke upravo na tim biračkim mjestima oni pripisivali sebi glasove koje nisu dobili. Petrović dodaje da će GO SNSD Trebinje tražiti ponovno brojanje i na drugim biračkim mjestima u Trebinju, jer sumnjaju da ima još nepravilnosti.

„Nama je drago što je došlo do ponovnog brojanja glasova, jer je ono potvrdilo upravo suprotno – da su one stranke koje su nas optuživale, prije svega Lista za pravdu i red, koja je to veče pravila rijaliti ispred zgrade Skupštine grada, kao i pojedinci iz PDP - u suštini uzimale glasove sebi“, rekao je Petrović.

„Nema razloga da na tome ne insistiramo jer je očito da je brojanje bilo na uštrb SNSD-a. Očito da je onaj što viče 'držite lopova' - sam lopov. Ne možete stalno bacati prašinu u oči, sklanjati od sebe lopovluke i laži i njih pripisivati nekome drugom. Ni u jednom segmentu nismo učestvovali u zloupotrebama na dan izbora. Željeli smo da izbori prođu u fer i korektnoj atmosferi, kao i što znamo da je nekome drugom bio cilj da se izbori prekinu“, kazao je Petrović.

Kandidat SNSD za gradonačelnika Mirko Ćurić ističe da je na sam dan izbora Lista za pravdu i red grubo kršila sva izborna pravila, da su upotrebom telefona I snimanjem te na druge način ometali rad biračkih odbora, da je u jednom slučaju reagovala i policija, a uz saglasnost i pozicije i opozicije posmatrač ove liste udaljen je sa biračkog mjesta.

Ćurić je prokomentarisao i optužbe da je svojim prisustvom u zgradi Gradske uprave preksinoć pokušao da utiče na ponovno brojanje glasova.

„Stvarali su pritisak - a imali svoje posmatrače u zgradi Gradske uprave. Neka dođu i kažu ti posmatrači gdje je bio gradonačelnik te večeri. Hvala svima koji su me ispromovisali – da se do kasno u noć nalazim na radnom mjestu. Sve ostalo neka im služi na čast. Za sve što smatraju da sam uradio kako ne treba to veče – neka mi pokažu zapisnik“, izjavio je Ćurić.


Kategorija: Izbori 2020

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: