Narodna biblioteka 'Vladimir Gaćinović' Bileća: Nagrađeni najvjerniji čitaoci | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Narodna biblioteka 'Vladimir Gaćinović' Bileća: Nagrađeni najvjerniji čitaoci

Izvor: Herceg TV/Narodna biblioteka Bileća | Foto: Herceg TV | Datum:15.02.2018.

Povodom Sretenja Gospodnjeg večeras je u prostorijama Narodne biblioteke "Vladimir Gaćinović" održan književno-muzički kolažni program pod nazivom „Mi volimo knjigu“.

Ovom prilikom kolektiv Biblioteke nagradio je najvjernije čitaoce u 2017-oj godini u različitim kategorijama uzrasta (predškolski, osnovci, srednjoškolci, studenti i odrasli).

Diplomu simboličnog naslova „Mi volimo knjigu“ i prigodne nagrade (Monografija Bileće i knjige) dobili su čitaoci: Anastasija Babić, Danica Radmilović, Dajana Aleksić, Darko Andrijašević i Svetlana Vukajlović.

Nagrade je uručio član Upravnog odbora Biblioteke Srđan Matrak.

Čestitajući nagrađenim čitaocima v.d. direktora Biblioteke Irena Dunđer istakla je značaj i ove akcije za popularizaciju knjige i ukupno djelovanje ove ustanove, koja spada u red najstarijih institucija ove vrste u regionu jer je osnovana daleke 1933 godine. Biblioteka, kako je rekla Dunđerova, raspolaže sa oko 25. 000 knjiga i ima oko 1.100 čitalaca, među kojima je najviše osnovaca. Ona se založila za stvaranje povoljnijih uslova za rad Biblioteke koji su već godinama na niskom nivou pa se na tom planu očekuje pomoć ne samo lokalne zajednice već i donatora na nivou Republike Srpske i šire.

Na početku večerašnjeg programa pozdravno slovo o prazniku Sretenja Gospodnjeg uputio je jerej Danilo Boro, naglašavajući, pored ostalog, da je lijepo što se baš na današnji dan održava susret ljubitelja i poštovalaca knjige i njenih najvjernijih čitalaca.

Učenice SŠC „Golub Kureš“, članice Biblioteke: Darija Kuljić, Tatjana Đorđić i Tijana Grahovac kazivali su stihove poznatih domaćih pjesnika, a ljepoti večeri akordima na gitari doprinio je i muzičar Pavle Iković.

Irena Dunđer najavila je da će ovaj događaj darivanja najvrijednijih čitalaca postati tradicionalan i da će to još više doprinijeti popularizaciji knjige, naročito kod mladih, što je i jedan od osnovnih ciljeva ove Biblioteke.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: