Ljubinje: Promocija 14. broja 'Glasnika Ljubinja ' i izložba 'Zemljom Hercegovom' (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Ljubinje: Promocija 14. broja 'Glasnika Ljubinja ' i izložba 'Zemljom Hercegovom' (FOTO)

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:17.02.2018.

Ljubinje je večeras bilo u znaku kulture, a sve zahvaljujući SPKD Prosvjeta. U Narodnoj biblioteci „Dr Ljubo Mihić“ najprije je promovisan 14. broj Glasnika Ljubinja, godišnjeg časopisa koji izdaje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Ljubinje. 

Pred velikim brojem Ljubinjaca, predstavljena je publikacija koja je jedini redovni godišnjak „Prosvjete“ u RS i koja je uvrštena u drugi tom Enciklopedije Republike Srpske.

” Za ovaj broj, između ostalog pišu i episkop zahumsko- hercegovački i primorski Grigorije, iz Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog nasljeđa Republike Srpske, istoričar, profesor Goran Komar, šef Katedre za srpski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu prof. dr Veljko Brborić , književnik Miroslav Toholj i mnogi drugi autori”,  rekao je Rade  Likić, predsjednik Izvršnog odbora ljubinjske Prosvjete. 

A na svom putu kroz Hercegovinu, nakon Gacka, Bileće i Trebinja, izložba fotografija "Zemljom Hercegovom" predstavljena je i u Ljubinju, takođe u Narodnoj biblioteci.

Ova izložba fotografija je nastala kao rezultat rada autora Alekse i Radomira Vučkovića, iz Gacka, uz snimanje dokumentarne televizijske emisije Herceg Televizije pod istim imenom. Na izložbi su predstavljene fotografije iz Istočnog Mostara, Nevesinja, Gacka, Kalinovika, Foče, Bileće, Berkovića, Slipčića, Prebilovaca, Ljubinja, Trebinja, Plužina, Šavnika i Nikšića.

Nakon Ljubinja, izložba fotografija će biti priređena i u svim ostalim hercegovačkim opštinama, kao i u hercegovačkoj dijaspori, a ostaće kao stalna postavka u Muzeju Hercegovine Trebinje.
Organizatori izložbe su SPKD Prosvjeta Gacko, Herceg Televizija, Narodna biblioteka "Dr Ljubo Mihić" i Muzej Hercegovine Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: