Zaključen međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja spomenika u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Zaključen međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja spomenika u Trebinju

Izvor: Herceg TV | Foto: Arhiva | Datum:23.02.2018.

Udruženje boraca jugoslovenske vojske u otadžbini, i nevinih žrtava drugog svjetskog rata, njihovih potomaka i poštovalaca obavještava javnost da je međunarodni konkurs, koji je bio raspisan od strane Udruženja za izradu idejnog rješenja spomenika žrtvama komunističkog terora na području Grada Trebinja, zaključen dana 20. februara 2018. godine.

"Sa posebnim zadovoljstvom konstatujemo da je u predviđenom roku pristiglo 14 radova u kancelariju Udruženja, i 11 prijava putem e-mail pošte.

Smatramo da će konkursna komisija sastavljena od stručnih lica, u čijem radu učestvuje i dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu gospodin Vladan Đokić, izvršiti kvalitetan izbor i odabrati tri rješenja predviđena za novčane nagrade, a koja će biti predstavljena javnosti na uvid.

Udruženje je uvjereno da će odabrano rješenje spomenika dostojno obilježiti i odati počast žrtvama, i da će spomenička kultura u gradu ovim umjetničkim djelom biti podignuta na viši nivo", saopšteno je iz ovog udruženja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: