Predstava 'Profesionalac' premijerno u Bileći (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Predstava 'Profesionalac' premijerno u Bileći (FOTO)

Izvor: Radio Bileća | Foto: Radio Bileća | Datum:27.02.2018.

Predstava „Profesionalac“ sinoć je premijerno izvedena u Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći.

Predstavu koja je rađena po tekstu akademika Dušana Kovačevića, izveli su glumci amateri Zavičajnog kluba "Osvit".

Slobodan Janjić Rože odlično se snašao u ulozi Teodora Teje Kraja, direktora izdavačkog preduzeća, pjesnika koji je napisao samo dvije knjige.

Radnja Profesionalca počinje u Tejinoj kancelariji u kojoj on nerado prima nepoznatog gosta Luku koji ne liči na pisca i nosi prepun kofer stvari koje želi da ostavi.

Bilećka publika oduševljeno je pozdravila izlazak na scenu Miodraga Hrnjeza Ljuma koji je, kako kažu, oduševio ovom novom ulogom.

Prema utiscima publike zaključujemo da je Hrnjez na njih prenio sve emocije i bol koju ovaj lik nosi u Profesionalcu.

Teja je najprije iznenađen pojedinostima koje Luka govori o njegovom životu, a potom saznaje da je to čovjek koji ga je godinama pratio i zna o njemu mnogo više nego što on može i da pretpostavi. Kroz razgovor i opisivanje niza zanimljivih i nezgodnih situacija okreće se klupko isprepletanosti njihovih života. Svi njihovi susreti stali su u jedan kofer uspomena.

Njihov razgovor tokom predstave povremeno prekidaju veoma emotivna sekretarica koju tumači Violeta Kešeljević i pisac koji se bori za svoja prava, Milodrag Kisić Migo.

Slobodan Janjić Rože uradio je izbor muzike, svjetlosni efekti su djelo Zorana Samardžića, a kostime je izabrala Violeta Kešeljević. Scenario i režiju potpisuje Miodrag Hrnjez Ljumo.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: