Otvorena izložba slika Koviljke Milinković iz Gacka | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena izložba slika Koviljke Milinković iz Gacka

Izvor: Opština Gacko | Datum:08.03.2018.

U organizaciji KSC Gacko, u galeriji Doma kulture sinoć je otvorena prva samostalna izložba slika Koviljke Milinković iz Gacka. Slikanje kao hobi, u kojem je pronašla sebe na pragu sedme decenije, trudom, radom i ljubavlju dotakao je prag profesionalizma. 

Izložbu od oko 40 radova otvorila je Jelena Glogovac Savić, koja je pored Koviljkine porodice, glavni krivac što su se slike našle pred domaćom publikom.

„Gospođa Koviljka je primjer žene koja je pored porodičnih obaveza i odgovornosti, u svom životu pronašla vrijeme i razlog da razvija svoja lična interesovanja. Svoj talenat je razvijala predanim radom pohađajući časove slikanja. Slike koje su trebale da budu plod hobija, došle su do praga profesionalizma“, kaže Glogovac Savić.

Koviljka je poručila svim damama da nikad nije kasno pored svakodnevnih obaveza da pronađu i rade nešto za svoju dušu.

„Ne slikam za javno prezentovanje. Slikam za svoju dušu. Priznaćete da je u životu vrlo malo stvari koje radimo iz zadovoljstva. Uglavnom sve nešto moramo. Ja sam svoje zadovoljstvo pronašla stvarajući ove slike“, kaže Koviljka.

Koviljka je učestvovala na više kolektivnih izložbi u Trebinju, Bileći, Kotoru, a ovo je njena prva samostalna izložba.

Zainteresovani posjetioci koji su sinoć propustili otvaranje, izložbu će moći vidjeti u narednih deset dana.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: