Predstava 'SUMNJA' u srijedu premijerno pred trebinjskom publikom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Predstava 'SUMNJA' u srijedu premijerno pred trebinjskom publikom

Izvor: Herceg TV | Datum:09.04.2018.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje će u srijedu, 11. aprila, od 19:30 časova premijerno biti izvedena  omladinska predstava "Sumnja".

Predstava, koja je rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta i Kulturne scene Male stvari Trebinje, nastala je iz procesa vježbi pomoću kojih mladi ljudi, koristeći segmente više dramskih tekstova, nastoje govoriti o sebi u sistemu i sistemu kao uzroku i povodu za njihov nezadovoljavajući društveni položaj i status.

U predstavi igraju Mitar Milićević, Anastasia Andrić, Sara Popadić, Jovana Anđelić, Milica Salata, Kristina Pejdo, Milana Ninković i Maja Šošo.

Prema riječima režisera Željka Miloševića, akteri predstave ne nude rješenja, jer to i nije njihov zadatak, ali svojom scenskom igrom ukazuju na više društvenih anomalija koje imaju destruktivan uticaj na odrastanje, a to jeste njihova obaveza.

"U isto vrijeme oni se obraćaju, ukazuju i kritikuju u nadi da će se njihov glas bar za trenutak čuti i doprinijeti boljoj brizi o mladim ljudima", kaže Milošević.

Milošević, koji je za ovu predstavu radio i dramatizaciju, kaže da su u ovoj predstavi koristili tekstove Samira Sadikovića, Biljane Srbljanović i Milene De Polo.

Fragmentarni pristup dramaturgiji poslužio je  akterima ovog pozorišnog čina, da se poigraju  žanrovima i sopstveno osmišljenim načinom i sredstvima ovladavaju jezikom scene ukazujući na probleme sa kojim se susreću.

"Otklanjanje predstavljenih, ali i drugih anomalija koje negativno utiču na odrastanje, te brigu i unapređenje kvaliteta života mladog čovjeka upravo treba da razvija sistem kroz svoje institucije i zakone, a da li je to tako... jednostavan odgovor je u samom nazivu ove scenske igre", poručuje Milošević.

Cijena ulaznice je 3 KM.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: