U Gacku predstavljena knjiga 'Pomračenje sunca' autora Sreta Vučkovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Gacku predstavljena knjiga 'Pomračenje sunca' autora Sreta Vučkovića

Izvor: Opština Gacko | Datum:19.04.2018.

U Narodnoj biblioteci u Gacku juče je predstavljena knjiga „Pomračenje sunca“, autora Sreta Vučkovića koji dolazi iz Kozarske Dubice. Vučković je nastavnik srpskog jezika u penziji i slijepo je lice. U 28 priča koliko ih ima u knjizi, autor opisuje svoj život koji od samog djetinjstva nije bio lak.

„U svakoj priči je smješten moj život. Obuhvatio sam period od najranijeg djetinjstva do petnaeste godine života. Pokušao sam da na realan način ispričam život običnog dječaka koji je prinuđen da u dvanaestoj godini naglo odraste i da se suoči sa surovošću života“, kaže Vučković.

Snagu za borbu pronalazi u krilatici da u svakom zlu ima nešto dobro. U ovom slučaju, snagu je pronašao u rađanju ove knjige, koju je napisao uz pomoć dobrih ljudi.

Za priče „Pijanstvo“ i „Pomračenje sunca“ zajedno sa romanom „Ploska“, na književnom konkursu Saveza slijepih Srbije 2014. godine nagrađen je Specijalnim priznanjem.

Nakon Gacka, narednih dana knjiga će biti predstavljena i u susjednim opštinama i gradovima.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: