U Bileći održana radionica o ljepoti, smislu i neprolaznosti knjige | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Bileći održana radionica o ljepoti, smislu i neprolaznosti knjige

Izvor: Srna | Datum:23.04.2018.

U Narodnoj biblioteci u Bileći danas je održana radionica pod sloganom "Svijet knjige - knjiga kod nas i u svijetu" u kojoj je učestvovalo 25 učenika iz Srednjoškolskog centra "Golub Kureš".

Učenici, koji su predstavili vlastita istraživanja o knjizi, bibliotekama, istakli su da knjiga i dalje u izvornoj formi ima primat u odnosu na njenu elektronsku prezentaciju.

Đaci su predstavili i vlastite slogane o knjizi, kao i one već dobro poznate u svijetu, pri čemu su naglašeni ljepota, smisao i neprolaznost knjige i njenog čitanja.

Irena Dunđer, direktor bilećke Biblioteke "Vladimir Gaćinović", zahvalila je učenicima i profesorici Tanji Bubreško koja je osmislila ovaj poklon Svjetskom danu knjige i Biblioteci, te im uručila članske karte Biblioteke i prigodne poklone.

"Bileća se na najljepši način pridružila obilježavanju Svjetskog dana knjige upravo u ustanovi koja knjigu i njene stvaraoce populariše i slavi", istakla je Dunđerova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: