Omladinsko pozorište iz Gacka najbolje na festivalu u Konjicu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Omladinsko pozorište iz Gacka najbolje na festivalu u Konjicu

Izvor: Radio Gacko | Datum:23.04.2018.

Predstavom „Romeo i Julija sa srećnim krajem“ članovi Omladinskog pozorišta iz Gacka osvojili su prvo mesto na upravo završenom Festivalu srednjoškolskog i omladinskog pozorišnog stvaralaštva u Konjicu.

Stručni žiri je u konkurenciji 24 pozorišta iz svih krajeva BiH za najbolju proglasio predstavu Omladinskog pozorišta iz Gacka, a za najbolju glumicu proglašena je Ana Pješčić koja je u predstavi igrala ulogu Julije.

Nagrađene su i Ivana Dostinić i Marina Janjić za partnersku igru, dok je Andrej Šojić dobio specijalnu nagradu stručnog žirija za glumačko ostvarenje.

Reditelj predstave Željko Milošević je u izjavi za Radio Gacko rekao da su ih uspeh kao i brojne pohvale iz stručnih krugova iznenadili, posebno ako se ima na umu da je konkurencija bila tako jaka:

„ Ova nagrada istovremeno i obavezuje. Sad se od nas očekuju ozbiljne stvari. Napravili smo korak od sedam milja, svaki naš sledeći nastup će se posmatrati iz tog ugla. Zahtevaće to ozbiljan pristup, naravno, ako želimo da gradimo pozitivan imidž pozorišta i grada.“

Milošević ističe da je uspehu ansambla veliki doprinios dao Kulturno-sportski centar iz Gacka, a posebno su zahvalni Jeleni Glogovac Savić koja je osmislila scenografiju i kostime.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: