Jasminka Kumro maštu pretvara u djela | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Jasminka Kumro maštu pretvara u djela

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:16.06.2015.

Jasminka Kumro danas je u Domu mladih priredila prvu samostalnu izložbu radova rađenih dekupaž tehnikom pod nazivom „Cvijetni lavirint“.

kumroJasminka Kumro je volonter Udruženja za uzajamnu pomoć u društvenoj nevolji „Sonata“, a već četrdesetak godina bavi se šivenjem, restauracijom starog namještaja, piše poeziju, a posljednjih godina svoju kreativnost izražava i kroz dekupaž.

Prema njenim riječima, po prvi put su predstavljene fotografije, ukrasi i upotrebni predmeti u dekupaž tehnici.

„Prije pet godina počela sam se baviti ovom umjetnošću i srećna sam zbog toga, posebno jer sam bogatija za jedno predivno iskustvo koje obiluje velikom kreativnošću. Dekupaž je moje duševno zadovoljstvo i predivan je osjećaj kad svoju maštu pretvaraš u djela”, rekla je Jasminka za radiotrebinje.com.

kumro5kumro4kumro3kumro2

Jasminka je krajem prošle godine objavila i zbirku poezije pod nazivom „Sjećanja“ koja je, kako kaže, autobiografske prirode, a u njoj je predstavljeno 27 pjesama posvećenih Trebinju i Hercegovini.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: