U KC Trebinje izložba 'Tačka opažanja' Nade Arnaut | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U KC Trebinje izložba 'Tačka opažanja' Nade Arnaut

Izvor: herceg tv/kc trebinje | Datum:26.04.2018.

U Kulturnom centru Trebinje  biće otvorena izložba Point of Perception / Tačka opažanja autora Nade Arnaut.

 

Izložba je koncipirana kroz zamisao da se fokus umjetničkog rada postavi na pitanje procesa njegovog nastanka, kao bitnijeg fenomena od njegove materijalne pojavnosti. Pod umjetničkim radom,  autor podrazumijeva rad u smislu mentalnog i fizičkog zalaganja. Umjetnički rad se ne reflektuje u ideji gotovog proizvoda, odnosno njegove pojavnosti u materijalnom smislu, već u termodinamičkom smislu (količina energije prebačena iz jednog stanja u drugo), izuzimajući ekonomsko značenje (mjera obavljenog posla, odnosno izvršenog rada).

Nada Arnaut (1981) je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2007. na odsjeku za slikarstvo, gdje je i magistrirala 2013.godine. Od 2010. je zaposlena kao viši asistent na ALU Trebinje. Najčešće se izražava u oblasti instalacije, fotografije i objekata. Živi i radi u Trebinju.

Izložba će biti otvorena sutra u 20 časova u galeriji Kulturnog centra.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: