'Svetozar treći' pred trebinjskom publikom | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

'Svetozar treći' pred trebinjskom publikom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.04.2018.

U Domu mladih večeras je izvedena monodrama „Svetozar treći“. Komad je prema tekstu „Kad umreh onomad“ Ljiljane Bralović, režirao Mihailo Kostadinov, a predstavu izvodi glumac Ivan Perković.

Riječ je o urnebesnoj komediji u produkciji NASTeatar, čija je matična scena u Gornjem Milanovcu, rodnom mjestu pjesnika Momčila Nastasijevića.

Perković kaže da je autorka Ljiljana Bralović željela da svom junaku ispuni želju, koja je podsvjesna želja svakog čovjeka – da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga ne bude bilo.

„Ovo je 39 izvođenje, a predstava govori o Svetozaru koji je doživio kliničku smrt i on sve čuje i vidi, ali ne može da da znak da je živ. Ono što čuje i što ga zaprepasti, a to je kako će da ga rodbina sahrani. To je crni humor i publika zaista dobro reaguje i nadam se da je trebinjska publika uživala. Poruka je da svako treba u ovom brzom vremenu da sačuva svoju dušu, jer to je najvažnije“, istakao je Perković.

Glumac Ivan Perković završio je Akademiju umjetnosti u Banjaluci, i osnivač je NASTeatra, pozorišta koje okuplja profesionalne pozorišne stvaraoce, a čiji je osnovni cilj da u potpunosti afirmiše život i djelo Momčila Nastasijevića.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: