Zajedno već 14 godina: Koncert učesnika Sabora folklora | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Zajedno već 14 godina: Koncert učesnika Sabora folklora

Izvor: Radio Trebinje | Datum:29.04.2018.

U sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ sinoć je održan zajednički koncert ansambala – učesnika 14. sabora folklora u organizaciji KUD-a „Hercegovina“ iz Petrovog Polja.

Tradicionalna smotra narodne igre i pjesme ove godine, pored kulturno-umjetničkih društava iz Trebinja – „Hercegovine“, „Alat Svislajona“ i ANI „Jovan Dučić“, ugostila je i društva: „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice, „Abrašević“ iz Čačka, „Igalo“ iz Igala, „Zora Hercegovine“ iz Bileće i „Nevesinje“ iz Nevesinja.

Poželjevši gostima dobrodošlicu, saborovanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

„Cilj ovog sabora folklora je okupljanje mladih koji se bave folklorom, njegovanje običaja, očuvanje tradicije i kulturnog identiteta Srba u dijaspori – i kroz proteklih 14 godina postao je jedan od najznačajnijih vidova prezentacije srpskog kulturnog stvaralaštva. Ono što je zasigurno najveća vrijednost ovakvih druženja jeste sticanje novih i jačanje starih prijateljstava među mladima i jačanje duha zajedništva“, kazao je Ćurić.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: