Otvorena izložba slika Biljane Bjelice | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otvorena izložba slika Biljane Bjelice

Izvor: Opština Gacko | Datum:16.06.2015.

Izložba-13Četvrta, samostalna izložba likovnih radova Biljane Bjelice, te unikatnih detalja za kosu, otvorena je sinoć u u prostorijama “Kulturno-sportskog centra” u Gacku.

Izložba-21-580x333

Izložbu je otvorio direktor Narodne biblioteke Bileća, Šćepan Aleksić. Prema njegovim riječima, autorka se slikarstvom bavi skoro 25 godina i ima svoj prepoznatljiv slikarski stil, a  bavi se i književnim stvaralaštvom.

Bjelica je izrazila zadovoljstvo što izlaže u Gacku, gradu iz koga nosi samo lijepe impresije, te očekuje pozitivne kritike. „Jednu sliku sam posvetila Gacku, kome želim privredni prosperitet,  ali takođe, od srca vam želim da sačuvate svoja sela, tradiciju, običaje, kulturu, rijeku Mušnicu, polja i livade“, istakla je autorka.

Osim likovnih radova i unikatnih detalja za kosu, kao dokaz svoje svestranosti, Biljana Bjelica se gatačkoj publici predstavila i pjesmom iz zbirke koja uskoro treba da bude i objavljena. Ovu izložbu, Bjelica je posvetila bratu Nikoli, uz stihove Alekse Šantića.

Organizator izložbe je SPKD “Prosvjeta” Gacko, a posjetioci će imati priliku radove pogledati i  narednih 15 dana.

Izložba-1Izložba-2Izložba-3Izložba-5

Izložba-6Izložba-7Izložba-8Izložba-9Izložba-10Izložba-11Izložba-12

Izložba-13Izložba-14Izložba-15Izložba-16Izložba-17Izložba-18


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: