U Višegradu otvorena izložba skulptura Jelene Božović Đurđević | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Višegradu otvorena izložba skulptura Jelene Božović Đurđević

Izvor: RTRS | Datum:06.05.2018.

U Gradskoj galeriji Višegrad sinoć je otvorena izložba skulptura Jelene Božović Đurđević.

Direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak rekao je da je riječ o postavci portreta poznatih domaćih i svjetskih ličnosti.

On je napomenuo da izložba u Višegradu nosi posebnu težinu i zbog portreta Ive Andrića i njegovog vječnog putnika kroz vrijeme Ćorkana, a "njihov susret sa svojom čaršijom najbolji je poziv na izložbu".

Akademski vajar Jelena Božović Đurđević rekla je da je stvaralac figura i da najviše pažnje posvećuje umjetnicima iz svih oblasti.

"Ovdje su danas Ćorkan, Ivo Andrić, Bata Stojković, Mika Antić i mnogi drugi. Izložba sadrži 14 radova i tu su umjetnici koji su uticali na moj lični razvoj", istakla je Đurđevićeva.

Ona je dodala da je izlagala u Prijedoru, Beogradu, Nišu.

Jelena Božović Đorđević diplomirala je na Fakultetu primjenjenih umjetnosti Univerziteta umjetnosti u Beogradu na odsjeku primjenjeno vajarstvo. Dobitnica je nekoliko nagrada i autor nekoliko skulptura u prostoru i arhitekturi.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: