Predrag Peruničić sa srpskim sportistima dolazi u Prebilovce 24. juna! | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Predrag Peruničić sa srpskim sportistima dolazi u Prebilovce 24. juna!

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Slobodna Hercegovina | Datum:18.06.2015.

Rečeno – učinjeno Kao što je pre mesec dana obećao Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine u Vladi RS, danas je potvrdio da sa delegacijom srpskih sportista dolazi u posetu Prebilovcima i obilazi lokacije za budući sportski teren

IMG_6012Sledeće nedelje zajedno i u Prebilovcima: Svetozar Crnogorac, Predrag Peruničić, Miodrag Linta i 
Vojislav Babić

Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministartsvu sporta i omladine u Vladi Srbije primio je posredstvom Miodraga Linte, predsednika odbora za Srbe u regionu, hercegovačku delegaciju koju su ovog puta činili Svetozar Crnogorac, zamenik predsednika Koordinacionog odbora svih hercegovačkih udruženja u Srbiji i Vojislav Babić koji je predstavljao SND „Prebilovci“.

Dogovoreno je da Predrag Peruničić sa delegacijom srpskih sportista poseti Prebilovce 24. juna u popodnevnim časovima.

– Svima nam je dobro poznata sudbina najstradalnijeg sela u Evropi u prošlome veku. Naša misija je da u Prebilovce donesemo novi život. Ima li veće radosti od dečije graje na igralištima. Obići ćemo lokacije u Prebilovcima na kojima bi mogao da se izgradi multifunkcionalni sportski teren. Nadamo se da ćemo tokom iduće godine iz budžeta Srbije ili uz pomoć neke od sportskih fondacija da finansiramo gradnju terena u Prebilovcima na kome bi se u nekim budućim vremenima mogle održavati dečije olimpijade. Neka sport okuplja omladinu, a nadamo se da će to biti dodatni podstrek našim ljudima da se vrate u dolinu Neretve – rekao je Predrag Peruničić za Slobodnu Hercegovinu.

U ovom trenutku nije potpuno definisan sastav delegacije,  ali zna se da će pored Peruničića u delegaciji biti nekadašnji proslavljeni rukometaši Nedeljko Jovanović i Branko Kokir i sasvim sigurno predstavnici iz sveta fudbala, odbojke i vaterpola. Prilikom ove posete delegacija ministarstva sporta će uručiti prigodne poklone prebilovačkoj deci, a ukoliko vreme i okolnosti dozvole posetiće i lokalne vlasti u Čapljini.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: