Najmlađi trebinjski glumci na takmičenju u Gračanici | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najmlađi trebinjski glumci na takmičenju u Gračanici

Izvor: HERCEG RTV | Foto: KS Male stvari | Datum:13.05.2018.

Grupa starijih osnovaca Dramskog studija/ dječija scena KS Male stvari iz Trebinja, danas nastupaju u takmičarskom programu na 21. FESTIVAL DJEČIJEG TEATRA BIH, u Gračanici kod Tuzle.

Trebinjci će se predstaviti sa omiljenom predstavom za djecu "Kapetan Džon Piplfoks".

Režiju potpisuje Željko Milošević, a u predstavi "Kapetan Džon Piplfoks" igraju: David Popadić, Marina Mijanović, Luna Zupanc, Matija Lojpur, Nataša Šošo, Obrad Milović i Anja Zirojević.

Penzionisani kapetan gusarskog broda Džon Piplfoks zvani Zvono, na vijest o pojavi strašnog sedmoglavog čudovišta, okuplja svoju raspuštenu gusarsku posadu. Od vlasti dobija nazad svoj jedrenjak i oružje i kreće u avanturu put Kineskog mora da se suprotstavi i likvidira čudovište. Umjesto šakama i oružjem oni potežu za pameću i lukavstvom u borbi sa morskim nemanima.

Džon Piplfoks je najveći, najbolji i najpametniji kapetan koji je ikada plovio morima, a njegova posada najlukavija, najveselija i najhrabrija! Ovo je zasigurno istina, bar dok Kapetan i njegova posada ne sretnu strašno sedmoglavo čudovište!

Ova radio drame Duška Radovića, koju su naši stariji osnovci postavili kao pozorišnu predstavu, uljepšavala je djetinjstvo mnogim generacijama. U našem izvođenju namijenjena je najmlađoj publici, kao i svima onima koji nisu zaboravili da se igraju i maštaju, navode u Kulturnoj sceni "Male stvari".

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: