Večeras u Muzeju Hercegovine promocija Monografije Naoda Zorića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Večeras u Muzeju Hercegovine promocija Monografije Naoda Zorića

Izvor: Herceg TV | Datum:13.06.2018.

U okviru "Međunarodne umjetničke kolonije "KOLO 2018", u Muzeju Hercegovine Trebinje biće održana promocija Monografije istaknutog crnogorskog akademskog slikara Naoda Zorića.

Monografija, kojom se obilježava 30 godina njegovog stvaralaštva predstavlja život i stvaralaštvo ovog izuzetnog umjetnika. Prvi put je promovisana na Beogradskom sajmu knjiga 2017. godine.

Naod Zorić Rođen je 1968. godine u Đurđevića Tari, u Crnoj Gori. U klasi profesora Dragana Karadžića diplomirao je 1993. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Odsjek za slikarstvo. Dvije godine kasnije, završio je postdiplomske studije na FLU u Beogradu kod profesora Radomira Reljića.

Njegovi radovi su jedinstvenog izraza i snažne emocije, pričaju priču o Crnoj Gori u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Osnovu rada Naoda Zorića, savremenog crnogorskog slikara čini serija gorštačkih/montanjarskih likova, fascinantne fizionomije, naizgled sposobnih za velika djela i jaka osjećanja, koji posjeduju nešto veličanstveno i dirljivo, plemenito i iskreno.

Naod Zorić izlagao je samostalno u preko 30 puta u zemlji i inostranstvu.

O monografiji će govoriti slikari Miomir Mišo Vemić i Naod Zorić, te Tamara Rajković, istoričar umjetnosti.

Promocija će se održati večeras u 20 časova u Muzeju Hecegovine Trebinje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: