U Muzeju Hercegovine večeras izložba 'Afokravate' i aukcija slika | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Muzeju Hercegovine večeras izložba 'Afokravate' i aukcija slika

Izvor: Herceg TV | Datum:14.06.2018.

U Galeriji Muzeja Hercegovine Trebinje, večeras će, u 20 časova, biti svečano otvaranje izložbe "AFOKRAVATE", autora mr Divne Bijelić, iz Novog Sada i revije Divne Bijelić.

Na izložbi će biti predstavljeno 48 unikata afokravata. Na svakoj od afokravata ispisan je po jedan aforizam Divne Bijelić na srpskom, ruskom i engleskom jeziku. U revijalnom dijelu programa učesnici međunarodne umjetničke kolonije nosiće Afokravate Divne Bijelić. 

Divna Bijelić je prozni pisac, pjesnik, pisac satirične literature i kritičar. Rođena je 1969. godine u Šibeniku. Diplomirala je na Pedagoškoj akademiji u Novom Sadu, na Učiteljskom fakultetu u Somboru. Na Fakultetu Političkih nauka u Beogradu magistrirala je sa temom "Srpski politički aforizam", kao prva u toj oblasti. Radila je kao novinar i nastavnik u školama u Novom Sadu.
Objavljene knjige: Zemlja bez rama, zapisi i pesme, 1995; San gospodina N, satirična pripovest u sociološkom romanu, 1998; Ljubavni hepiend, poezija, 2003; Pismo za Hristifora (razmažena država), filozofsko-satirični i ljubavni roman, 2010.
Objavljivala na stranama za decu novosadskog lista „Dnevnik“ priče i poeziju, ali i u stručnim i književnim časopisima
Njene pjesme su komponovane i izvođene na nekoliko festivala.
Član je Društva književnika Vojvodine i Udruženja književnika Srbije. Prevođena je na slovenački i makedonski jezik.

Aukcija slika

U 20.30 časova  biće održana aukcija slika – poklon učesnika kolonije u dobrotvorne svrhe „KOLO za KOLA“. Ove godine, sredstva dobijena prodajom umjetničkih slika, biće dodijeljena Udruženju porodica sa problemom steriliteta ''Bebe'' iz Trebinja, radi kupovine automobila za Udruženje. Aukcija će se održati u dvorištu muzeja. Aukciju vodi selektor kolonije Dražen Milić, akademski slikar.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: